12 yıl sonra bir ilk: İran Cumhurbaşkanı Reisi Şam'ı ziyaret edecek

12 yıl sonra bir ilk: İran Cumhurbaşkanı Reisi Şam'ı ziyaret edecek

Esed rejimine yakın üst düzey bir bölgesel kaynak, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin önümüzdeki hafta Şam'a gideceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, Şam'a bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi. Ziyaret gerçekleşirse iç savaşın başladığı 2011 yılından sonra ilk kez bir İran lideri Suriye'ye gitmiş olacak.  

Esed rejimine yakın üst düzey bir bölgesel kaynak, Reuters'e yaptığı açıklamada, Reisi'nin önümüzdeki hafta Şam'a gideceğini söyledi.

Kaynak, Arap ülkelerinin Esed rejimine yönelik izolasyonu kaldırmaya başlaması ve Suudi Arabistan ile İran arasındaki gergin ilişkilerin bu ziyarete zemin hazırladığını kaydetti.

Suriye basını, Reisi'nin ziyaretinin iki gün süreceğini ve başta ekonomik işbirliği olmak üzere bir dizi anlaşmaya imza atılacağını yazdı. 

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk defa bir İran lideri bu ülkeyi ziyaret etmiş olacak. 

Esed rejiminin "İran ve Rusya'nın askeri yardımı ve ekonomik desteğiyle" ülkesinin büyük bölümünde kontrolü yeniden sağladığı belirtiliyor.

Kaynak: Euronews

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum