İran ile Suudi Arabistan karşılıklı olarak büyükelçilikleri açıyor

İran ile Suudi Arabistan karşılıklı olarak büyükelçilikleri açıyor

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan'la mevcut ilişkilerin seyri hakkında açıklamalarda bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ülkesinin ve Suudi Arabistan'ın yakın zamanda karşılıklı olarak büyükelçilikleri yeniden açacağını duyurdu.

Bakan Abdullahiyan, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaptığı açıklamalarda, İran ve Suudi Arabistan'ın önümüzdeki günlerde büyükelçiliklerin karşılıklı olarak yeniden hizmet vermeye başlayacağını ilan ederken kesin açılış tarihi vermedi.

Abdullahiyan, büyükelçiliklerin açılmasına ilişkin kararın, Ramazan bayramında Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmede alındığını söyledi.

İran ve Suudi Arabistan yıllarca süren gerilimin ardından geçtiğimiz haftalarda diplomatik ilişkileri yeniden tesis etme kararı almıştı.

Bu kapsamda İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'i ülkeye ziyaret gerçekleştirmeye davet etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.