İsrail cezaevlerinde Filistinli kadınlara insanlık dışı muameleler artıyor

İsrail cezaevlerinde Filistinli kadınlara insanlık dışı muameleler artıyor

İsrail, cezaevinde tuttuğu Filistinli Müslüman kadınlara yönelik baskılarını şiddetlendirmiş durumda.

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin avukatı Hannan El-Hatib Damon Cezaevi'ne yaptığı ziyarette buradaki kadın mahkumlara yönelik saldırılar ve cezaevinde hakim olan ağır şartlar hakkında bilgi sahibi oldu. Kadın mahkumların hem bedensel hem de psikolojik olarak işkenceye maruz kaldıklarını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, kadın avukat Hannan el Hatib, kadın mahkumların soruşturma amaçlı olarak cezaevinin eşiğinden içeri adım attıkları andan itibaren korkunç baskılara, şiddet uygulamalarına maruz kaldıklarını ve bunun tutukluluk süresince devam ettiğini söyledi.

Avukat El-Hatib, cezaevi ziyareti esnasında görüştüğü bazı kadın mahkumlardan, gerek tutuklama, gerek sorgulama aşamasında ve gerekse tüm tutukluluk süresince maruz kaldıkları insanlık dışı muameleler ve işkence uygulamaları hakkında bilgi aldı. El-Hatib söz konusu mahkumlardan aldığı bilgileri yaptığı açıklamada kamuoyuyla da paylaştı.

Avukat kadın mahkumların maruz kaldıkları kötü muameleler ve saldırılar sebebiyle muhtelif bedensel ve psikolojik sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

Halen Damon Cezaevi'nde 29 kadın mahkumun tutulduğu, bunlardan 7'sinin anne olduğu, ayrıca 4 kadın mahkumun da Bitah Tekva Cezaevi'nde tutulduğu belirtildi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.