İsrail Gazze'de 15 yılda en az 1105 çocuğu katletti

İsrail Gazze'de 15 yılda en az 1105 çocuğu katletti

İsrail'in 2008'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en az Filistinli 1105 çocuk hayatını kaybetti.

(Fotoğraf: Flickr / Marius Arnesen)

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 15 yıl içinde binden fazla çocuğu öldürdüğü açıklandı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem, İsrail'in 2008'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Filistinli bin 105 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

B'Tselem'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in bu süre zarfında çatışmalara dahil olan 62 çocuğu ve çatışmalara katılım durumu bilinmeyen 15 çocuğu da öldürdüğü belirtildi.

B'Tselem açıklamasında "İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddetinin apartheid rejimin (sistemsel ayrımcılık) dayatılmasının özünde var olduğu" ifade edildi.

B'Tselem ayrıca, dünyanın İsrail'in politikasını değiştirmek için gerçek bir adım atmadığı sürece İsrail'in Gazze'de daha fazla çocuk ve sivil kayıplarının yaşanacağı bir sonraki saldırısının an meselesi olduğu vurgulandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırısında 6'sı çocuk, 3'ü kadın 33 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.