İsrail'in Gazze saldırıları onlarca Filistinliyi evsiz bıraktı

İsrail'in Gazze saldırıları onlarca Filistinliyi evsiz bıraktı

İsrail'in 9-14 Mayıs arasında Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda en az 93 bina tamamen yıkıldı ve 128 bina da kullanılamaz hale geldi.

(Fotoğraf: qudsn)

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 5 gün gerçekleştirdiği yoğun hava ve kara saldırıları sonrasında çok sayıda Filistinli evsiz kalmış durumda.

Middle East Eye'ın haberine göre, içerisinde fiziksel ve akıl sağlığı sorunları olan insanların da olduğu 50 kişiden oluşan Filistinli bir ailenin yaşadığı ev, İsrail güçlerinin bombardımanında yıkıldı.

Habere göre, İsrail, engelli insanların bulunduğu evi terk etmeleri için hava saldırısı öncesi Filistinli aileye 5 dakika mühlet verdi. İsrail'in, hava saldırıları gerçekleştirmeden önce evi tahliye etmeleri için Filistinlilere çok kısa süre tanıdığı biliniyor. Bu sebeple evlerdeki eşyalar, çeşitli malzemeler ve yaşam alanları tamamen yok oluyor.

Söz konusu saldırıda aile 5 dakikada toparlanmaya çalışırken geride hasta aile üyelerinin ilaçlarını ve tekerlekli sandalyelerini evde bırakmak zorunda kaldı. Bu sebeple evdeki hasta ve engelli Filistinliler hem evsiz hem de temel sağlık malzemelerinden yoksun kalmış oldu.

Gazze Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail'in beş gün devam ettiği saldırılar sonucunda en az 93 bina tamamen yıkıldı ve 128 bina da kullanılamaz hale geldi. Ayrıca saldırılarda bin 820 bina da hasar gördü.

İsrail'in 2008 yılından bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 90 bin konutun kısmen veya tamamen yıkıldığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.