İsrail Gazze'deki El Megazi mülteci kampını vurdu: En az 51 ölü

İsrail Gazze'deki El Megazi mülteci kampını vurdu: En az 51 ölü

Son saldırılar, Cumartesi günü ABD'nin Arap ülkelerinin bir aydır süren çatışmalarda derhal ateşkes sağlanması çağrılarını reddetmesinin ardından geldi.

Filistinli yetkililer, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki El Megazi mülteci kampını bombaladığını ve 45'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumartesi günü düzenlenen hava saldırısının kurbanlarının Deyr el Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Filistin haber ajansı Wafa daha önce bombardımanda çoğu kadın ve çocuk 51 kişinin öldüğünü bildirmişti.

İsrail’in saldırısı, Filistinli yetkililerin 200'den fazla kişinin öldüğünü söylediği Cebeliye ve Bureyc mülteci kamplarına düzenlenen hava saldırılarından günler sonra gerçekleşti.

İsrail ordusu saldırıyla ilgili olarak Al Jazeera'nin sorularına yanıt vermedi.

Ancak bir askeri sözcü AFP ajansına yaptığı açıklamada ordu güçlerinin o sırada "bölgede operasyon yapıp yapmadığının" araştırıldığını söyledi.

Son saldırılar, Cumartesi günü ABD'nin Arap ülkelerinin bir aydır süren çatışmalarda derhal ateşkes yapılması çağrılarını reddetmesinin ardından geldi.

Ürdünlü ve Mısırlı mevkidaşlarıyla Amman'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, tam bir ateşkesin "Hamas'ı yeniden toparlanmak ve saldırıları tekrarlamak için uygun bir ortam sunacağını" söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi bunun yerine Gazze'ye yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak ve Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak için bölgesel "insani duraklamalar" önerdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinli silahlı grup tarafından esir alındığına inanılan 240'tan fazla İsrailli ve yabancının serbest bırakılmasını içermediği sürece savaşın geçici olarak durdurulmasını reddetti.

Blinken, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana gerçekleştirdiği ikinci Orta Doğu turuna Pazar günü Türkiye'ye yapacağı iki günlük ziyaretle devam edecek.

Filistinli yetkililere göre İsrail'in "Hamas'ı ortadan kaldırmak" için başlattığı kampanyadan bu yana Gazze'de en az 9,488 Filistinli öldürüldü.

İsrailli yetkililere göre, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği sürpriz saldırıda en az 1,430 kişi öldü ve 240'tan fazla kişi rehin alındı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.