İsrail Halep'te İran ve Esed rejimini vurdu

İsrail Halep'te İran ve Esed rejimini vurdu

İsrail savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde İran ve Esed rejimi güçlerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

İsrail savaş uçakları Suriye'nin kuzeyinde İran ve Esed rejimi güçlerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

Dün gece saatlerinde Halep ve çevresinde çok sayıda büyük patlamalar gerçekleştirildiği bildirildi. Patlamaların kaynağı ilk dakikalarda anlaşılamazken, bir süre sonra saldırıların İsrail hava saldırıları kaynaklı olduğu ifade edildi.

Yerel kaynaklar saldırılarda üç ayrı noktanın hedef alındığını belirtti. Buna göre Halep şehir merkezinin doğu kesiminde yer alan Cibrin, Neyrab Hava Üssü ve Şeyh Neccar sanayi bölgesi hava saldırılarıyla vuruldu. Bölge kaynakları saldırılarda İran'a ait silah depolarının yanı sıra bir elektrik şirketinin de vurulduğunu, bu sebeple bölgede kapsamlı elektrik kesintileri yaşandığını aktardı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırılarda silah depolarının hedef alındığını doğrularken, saldırılarda İran güçlerinden en az 7 kişinin öldüğünü açıkladı. Esed rejimine bağlı SANA haber ajansı, uçaklardan atılan füzelerin düşürüldüğünü öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz saldırıları İsrail'in gerçekleştirdiğini açıkladı. Katz saldırıda İran'ın silah depolarının vurulduğunu, İranlıların saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini bildiğini öne sürdü.

Saldırı sonucu ciddi hasar oluştuğu aktarılırken, sahada yaşanan kayıplara dair bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.