Son İsrail saldırılarının Gazze'ye maliyeti 2 milyon dolar

Son İsrail saldırılarının Gazze'ye maliyeti 2 milyon dolar

İsrail'in geçtiğimiz günlerde Gazze'ye yönelik düzenlediği hava saldırıları sebebiyle meydana gelen zararın 2 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan tarafından yapılan açıklamada, Gazze'ye düzenlenen son İsrail saldırılarında meydana gelen zararın 2 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Serhan, saldırılardan yaklaşık 30 konutun tamamen yerle bir olduğunu 500 konutun da zarar gördüğünü belirtti.

Serhan, Gazze'ye yönelik farklı zamanlarda düzenlenen İsrail hava saldırılarında toplam zararın 140 milyon dolar olduğunu, yıkılan yerlerin yeniden inşası için finansmana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

25 Mart'ta Gazze'den atılan bir füze Tel Aviv'in Şaron bölgesinde bir eve düşmüş ve evde bulunan 7 kişi yaralanmıştı. Gazze'den yapılan füze atışı üzerine İsrail güçleri hava saldırıları başlatmıştı.

Düzenlenen hava saldırılarında hedef alınan yerler arasında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin ofisi de bulunuyor. 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.