İsrail tankları Gazze sokaklarında

İsrail tankları Gazze sokaklarında

İsrail ordusuna ait tankların Gazze Şeridi'ndeki bazı mahallere girdiği belirtiliyor.

Filistin'den haber aktarımı yapan yerel kaynaklara göre İsrail ordu güçlerine ait tanklar bu sabah saatlerinde Gazze sokaklarında görüntülendi.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre İsrail'e ait Merkava tankı Gazze şehir merkezinin güneyinde Selahaddin caddesi üzerinde görüntülendi.

Bölgedeki foto muhabirleri tarafından görüntülenen tank o esnada yolda geri dönüş yapmak isteyen sivil bir aracı hedef alıyor.

İsrail tankları ne kadar ilerledi?

Bölgeden haber aktarımı yapan El-Araby TV muhabiri Ahmed Deravşe İsrail tanklarının aslında çok fazla ilerleme kat etmediğini. Şu ana kadar girilen bölgelerin terk edilmiş dış mahalleler olduğunu belirtti.

Deravşe ayrıca bu bölgeler 'önemsiz' görüldüğü için Filistinli grupların da varlık göstermediğini ekledi.

İsrail tanklarının şu ana kadar Gazze şehir merkezine yaklaşamadığını ifade eden Deravşe, İsrail medyasının bu gelişmeyi gerçek dışı yorumlarla dünyaya servis ettiğini ifade etti.

İsrail tankının görüntülendiği konum:

İsrail tankları geri çekildi

İsrail ordusuna ait tankları Gazze şehrine bağlı Selahaddin caddesi üzerinde görüntülenmesi ve yolu kesmesinden kısa bir süre sonra Al Jazeera Arapça servisinin aktardığı habere göre Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanmaya başlandı.

Gazzeli yetkililer kısa bir süre yaşanan çatışmaların ardından İsrail tanklarının Selahaddin caddesinin doğusuna çekildiğini açıkladı. Ancak açıklamaya göre İsrail tankları halen Gazze Şeridi içerisinde bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.