İsveç'e NATO onayı veren Türkiye'ye ABD'den F-16 sözü

İsveç'e NATO onayı veren Türkiye'ye ABD'den F-16 sözü

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16'ların satışını Kongre ile istişare halinde ilerletmeyi planladığı bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16'ların Türkiye'ye satışını Kongre'ye danışarak ilerletmeyi planladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi öncesinde İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaya yeşil ışık yakması sonrası Biden Türkiye'ye teşekkürlerini iletmişti.

Biden, "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın attırılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile çalışmaya hazırım." demişti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Biden yönetiminin bir süredir F-16'ların Türkiye'ye satışını desteklediğini açıkladı.

Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkmasıyla bilinen ABD Senatörü Bob Menendez, "Türkiye'nin komşularına karşı saldırgan tutumunda geçici bir durgunluk görüldüğünü ve Türkiye'ye F-16 satışı konusunda Biden yönetimiyle görüşmelerde bulunacağını" belirtti.

Menendez, Türkiye'ye ilişkin halen endişeleri olsa da önümüzdeki hafta içinde Türkiye'ye F-16 satışı hususunda kararını açıklayabileceğini söyledi.

ABD Senatörü Menendez ayrıca "Yunanistan'ın güvenliğini artırmak" için bir yol haritası hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum