Katar'dan uluslararası topluma çağrı: Refah'ta yaşanacak soykırımı durdurun

Katar'dan uluslararası topluma çağrı: Refah'ta yaşanacak soykırımı durdurun

Katar 7 Ekim sürecinin başından bu yana Hamas ile İsrail arasındaki perde gerisi iletişimin baş aktörü konumunda.

Katar Çarşamba günü uluslararası topluma, İsrail'in Gazze şehrinin Mısır'la olan geçişini ele geçirmesi ve daha geniş bir saldırı tehdidinde bulunmasının ardından Refah'ta yaşanacak bir soykırımı önleme çağrısında bulundu.

İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapan Körfez ülkesinin yaptığı açıklamada "şehrin işgal edilmesini ve bir soykırım suçunun işlenmesini önlemek için acil uluslararası eylem" çağrısında bulunuldu.

İsrail Çarşamba günü Mısır'la olan sınır kapısını ele geçirdikten sonra Gazze Şeridi'ndeki hedefleri bombaladı. İsrail, uluslararası tepkilere rağmen haftalardır Refah'a kara saldırısı düzenleme konusunda kararlı.

Yerlerinden edilmiş sivillerle dolu güney kentine yönelik saldırılar, yedi aydır devam eden savaşta bir rehine serbest bırakma ve ateşkes anlaşması yapmak üzere müzakereci ve arabulucuların Kahire'de bir araya geldiği sırada gerçekleşti.

2012'den bu yana Hamas'ın Doha'daki siyasi ofisine ev sahipliği yapan Katar, Mısır ve ABD ile birlikte İsrail ve Filistinli grup arasında aylardır süren perde arkası arabuluculuk faaliyetlerine katılıyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.