Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den 'Rusya'ya yaptırım' açıklaması

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den 'Rusya'ya yaptırım' açıklaması

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ülkesinin Rusya'ya yaptırımlar konusunda yardımcı olmayacağının garantisini verdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkesinin Rusya'nın Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımları ihlal etmesine yardımcı olmayacağını söyledi.

Berlin'de Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Tokayev, "Kazakistan yaptırım rejimine uyacağını açık bir şekilde ifade etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kazakistan'ın ilgili kuruluşlarla temas halinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Yaptırım rejimini aşmaya yönelik olası eylemler konusunda Alman tarafında herhangi bir endişe olmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Rusya ile dünyanın en uzun kesintisiz kara sınırını paylaşan Kazakistan, yaptırımları ihlal ederek komşusunun bazı malları ithal etmesine yardımcı olmakla suçlanıyordu.

Cumhurbaşkanı Tokayev perşembe günü yaptığı açıklamalarla, Kazakistan'ın Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı ülkeler tarafından Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımları takip ettiğinin garantisini verdi.

Avrupa Birliği 11. yaptırım paketinde, iş birliği yapmayan ülkelere belli kısıtlamalar uygulanmasına izin veren bir tedbirle, Rusya'ya üçüncü ülkeler üzerinden yapılacak sevkiyatları engellemeye çalışıyor.

Şansölye Scholz cuma günü Tokayev'in yanı sıra Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan liderlerini de başkent Berlin'de ortak toplantılarda bir araya getirecek.

Kaynak: Euronews

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.