Kenya'yı sarsan helikopter kazasında ülkenin en üst düzey askeri ismi öldü

Kenya'yı sarsan helikopter kazasında ülkenin en üst düzey askeri ismi öldü

Hava Kuvvetleri, General Francis Ogolla'nın ölümüne yol açan kazanın nedenini belirlemek üzere bir araştırma ekibi gönderdi.

Cumhurbaşkanı William Ruto, Kenya genelkurmay başkanının ülkenin kuzeybatısında meydana gelen bir helikopter kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başkent Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısındaki Elgeyo Marakwet ilçesinde Perşembe günü saat 14.20'de meydana gelen kazada General Francis Ogolla ve diğer dokuz kişi hayatını kaybetti.

Büyükbaş hayvan hırsızlığıyla mücadele etmek üzere Kenya'nın kuzeybatısında konuşlanmış birlikleri ziyaret etmekte olan askeri helikopter, West Pokot County'deki Cheptulel Boys Ortaokulu yakınlarında havalandıktan birkaç dakika sonra düştü.

Kazaya neyin sebep olduğu henüz netlik kazanmadı.

Ruto düzenlediği basın toplantısında "Anavatanımız en cesur generallerinden birini kaybetti, General Ogolla'nın ölümü benim için acı bir kayıptır.” dedi.

Kazadan iki askerin sağ kurtulduğunu ve hastanede olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, kazanın nedenini tespit etmek üzere bir hava araştırma ekibinin gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Ogolla daha önce Kenya hava kuvvetlerinin başındaydı ve askeri şef yardımcılığına yükseldikten sonra geçen yıl Ruto tarafından ordunun başına getirilmişti.

Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre general orduya 1984 yılında katıldı ve Amerika Birleşik Devletleri hava kuvvetlerinde savaş pilotu eğitimi aldıktan sonra Kenya hava kuvvetlerinde eğitmen pilot olarak görev yaptı.

Kenya'nın kuzeybatısındaki karışıklıklarda düzinelerce sivil ve polis memuru öldürüldü.

Haziran 2021'de de bir helikopterin Nairobi yakınlarında iniş yaparken düşmesi sonucu en az 10 asker hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum