Kenya'da polis güçlerine bombalı saldırı

Kenya'da polis güçlerine bombalı saldırı

Kenya'nın Somali sınırındaki Mandera yerleşiminde polis güçlerini hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Kenya'nın Somali sınırındaki Mandera yerleşiminde polis güçlerine bombalı saldırı düzenlendi.

Yerel yetkililerin açıklamasına göre 25 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinde, Mandera'daki polis karakolunun yanındaki küçük bir otel bombalı saldırıya hedef oldu.

Otel içerisinde bulunan polis güçlerinin hedef alındığı saldırıya Kenyalı yetkililere göre 3'ü polis 4 kişi ölürken birçok kişi de yaralandı.

Saldırının bölgeye önceden yerleştirilen bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği bildirildi.

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab ise saldırıda polis güçlerinin ve hükümet yetkililerinin hedef alındığının belirtti. Eş Şebab saldırıda polis ve hükümet yetkililerinden 8 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını belirtti.

Grup 24 Mart pazartesi günü de Kenya'nın Lamu bölgesinde bir köyün kontrolünü ele geçirmiş, saldırıda birkaç askerin öldüğü bildirilmişti.

Eş Şebab'ın Kenya'daki varlığı

Eş Şebab genel olarak Kenya'nın kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyor.

Eş Şebab, son yıllarda Kenya'daki saldırılarını artırma eğiliminde. Yapılanma, bu kapsamda hükümete ve ordu güçlerine ait merkezleri, iletişim hatlarını ve lojistik rotaları hedef alıyor. Aynı zamanda Kenya içinde Batılılara ait merkezler ve ABD üsleri de hedef alınıyor.

2021 yılının Ocak ayında, Kenya'nın Mandera Valisi Ali Roba, Kuzey Kenya'nın yarısının El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini ifade etmişti.

2023 yılının Temmuz ayında ise Mandera'nın yeni valisi Mohamed Adan Khalif, Mandera'nın yüzde 60'ının Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini dile getirmişti.

Eş Şebab, Kenya'da bulunan ABD hedeflerine zaman zaman saldırılar düzenliyor.

5 Ocak 2020 tarihinde ülkenin kuzeyindeki Lamu bölgesinde Manda Körfezi'ne bulunan ABD güçlerine ait Camp Simba, Eş Şebab tarafından hedef alınmış, saldırıda en az 3 ABD askeri ve personeli ölmüş, çok sayıda uçak tahrip edilmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.