Keşmir'de Hint milliyetçisi siyasi lidere suikast

Keşmir'de Hint milliyetçisi siyasi lidere suikast

Keşmir'de, Hindistan'ın iktidardaki Hint milliyetçisi BJP partisine mensup bir lidere suikast düzenlendi.

Keşmir'de, Hindistan'ın iktidardaki Hint milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'ne (BJP) mensup bir lidere suikast düzenlendi.

Bölgenin kuzey kesimindeki Bandipora bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda, partinin bölgesel liderlerinden olan ve Keşmir'de Hint yanlısı kesimin öne gelen liderlerinden biri olarak anılan Vasim Bari, babası ve kardeşi ile birlikte hedef alındı.

Saldırıda ağır yaralanan üç isim, kaldırıldıkları hastanede öldü.

BJP liderini korumaktan sorumlu olan 10 polis, saldırı sonrası gözaltına alındı.

Saldırıyı üstlenen olmazken, suikastın bölgede Hint güçleriyle Keşmirli gruplar arasındaki gerginliği artıracağı tahmin ediliyor.

Keşmir'de gerilim

İktidardaki Hindu milliyetçisi BJP, seçim vaadi olarak sunduğu Keşmir'in özel statüsünü kaldırma kararını 5 Ağustos 2019 tarihinde uygulamıştı.

Bu kapsamda, anayasanın Keşmir'e özel statü veren 370 ve 35A maddeleri kaldırılmıştı.

Yürürlükten kaldırılan maddelerle Keşmir dışındaki Hindistanlıların bölgede yerleşmesi, mülk satın alması, yerel hükümete memurluk yapması ve bölgede akademisyenlik yapması yasaklanıyordu.

Aynı zamanda bu maddeler bölge yönetiminin çoğu meselede kendi kanunlarını çıkarabilmesini sağlıyordu.

Keşmir'in demografisini ve siyasi yapısını koruyan maddelerin ortadan kalkmasının ardından, bölgeyi en hafif ihtimalle bir demografik kriz beklediği ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.