Libya'da sel: Ölü sayısı artıyor, binlerce kişi kayıp

Libya'da sel: Ölü sayısı artıyor, binlerce kişi kayıp

Libya'nın doğusunda yaşanan sellerde ölü sayısı artıyor.

Libya'nın doğusunda başta Derne kenti olmak üzere büyük bir bölgeyi etkileyen sellerde yaşanan büyük çaplı can kaybının boyutları ortaya çıkmaya başladı.

Yetkililerin açıklamalarına göre geçtiğimiz 40 yılın en yüksek yağışının yaşandığı bölgede binlerce kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Libya'nın doğusundaki yönetim tarafından yapılan açıklamada sadece Derne kentinde 8 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri, sel felaketi nedeniyle yerinden olan aile sayısını 20 bin olarak tahmin ettiklerini kaydetmişti.

"En az 10 bin kişi kayıp"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından yapılan açıklamada Libya'nın doğusundaki sellerde en az 10 bin kişinin kayıp olabileceği ifade edildi.

Ancak yetkililer hasar tespit çalışmalarının devam ettiği süreçte gerçek rakamın tespit edilmesinin daha fazla zaman alacağını belirtiyor.

Yerel kaynaklar ise ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu, selin çekilmesiyle birlikte birçok noktadan cesetlerin çıktığını aktarıyor.

Öte yandan belli alanlarda toplanan cesetlerin büyük kısmı kimlik tespitinin ardından toplu mezarlara gömülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.