Libya'yı vuran selde can kaybı 11 bini aştı

Libya'yı vuran selde can kaybı 11 bini aştı

Libya Kızılayı, ülkenin doğusunda meydana gelen sel sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bin 300'e yükseldiğini, 11 bin kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden oldu.

Yıkıcı sel felaketinin ardından Libya'da binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişiyi de arama çalışmaları devam ediyor.

Habertürk'ün haberine göre, son olarak Libya Kızılayı hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bin 300'e yükseldiğini, 11 bin kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Selin en çok etkilediği şehir Derne oldu. Şehrin yukarısındaki dağlarda bulunan iki baraj çöktü, sel suları şehir merkezine indi. Derne Kızılay Derneklerinden bir yetkili, çok sayıda kayıp kişinin çamur ve enkaz altında kaldığını veya denize sürüklendiğini söyledi.

Libya'nın doğusundaki bir liman kenti olan Derne hayatını kaybedenlerin sayısının daha da artması bekleniyor.

BM, yıkıcı sel felaketinin ardından Libyalıların acil ihtiyaçlarının karşılanması için 71,4 milyon dolarlık bir yardım çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü de ayrıca sel mağdurlarına destek için acil durum fonundan 2 milyon dolar yardım yapılacağını duyurdu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.