Lieberman'dan Netanyahu'ya 'Nazi' benzetmesi

Lieberman'dan Netanyahu'ya 'Nazi' benzetmesi

İsrail'in önde gelen siyasetçileri arasında "Nazi" tartışması yaşanıyor.

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, eski Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Nazilere benzetti.

Ülkenin önde gelen siyasilerinden Lieberman, Netanyahu'nun "Nazilere benzer propaganda metotları kullandığını" ifade etti.

Lieberman, bu açıklamayı kendisine yönelik dile getirilen bir polis cinayeti suçlaması nedeniyle yaptı. İsrailli siyasetçilerden Yossi Kamisa kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Lieberman'ın 20 sene önce kendisine bir polis amirini öldürmesi için para teklif ettiğini iddia etmişti.

Lieberman, Kamisa'nın dile getirdiği iddiaların arkasında Netanyahu'nun olduğunu söyledi.

Bu suçlamayı "kan iftirası" olarak niteleyen Lieberman, "Bunlar Netanyahu'nun yöntemleridir, tıpkı Goebbels ve Stalin'in yaptığı gibi. En ağır ve absürd suçlamayı yapmak, ardından insanlar buna alışana kadar aynı şeyi milyonlarca defa tekrar etmek" ifadelerini kullandı.

Lieberman'ın açıklaması ise çeşitli tarafların tepkisini çekti. İsrail Başbakanı Yair Lapid, söz konusu söylemlerin kullanılmaması gerektiğini söyleyerek "Holokost'u hatırlatan ifadelerden uzak durulması" çağrısı yaptı.

Netanyahu'nun partisi Likud da Lieberman'a tepki gösterdi.

Lieberman ise suçlamalarından geri adım atmadı.

Yeniden erken seçime hazırlanan İsrail'de siyasiler arasındaki gerilim arttığı dikkat çekiyor. İsrail uzun süredir siyasi istikrarsızlık ve iç çatışmadan muzdarip durumda.

Söz konusu çatışmalar ülkede uzun süreli hükümetler kurulmasının da önüne geçiyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum