Mali cuntası Bayraktar Akıncı sahibi mi oluyor?

Mali cuntası Bayraktar Akıncı sahibi mi oluyor?

Mali'deki cunta yönetimi lideri Assimi Goita'nın Bayraktar Akıncı maketiyle poz vermesi dikkat çekti.

Mali'de 2020 yılında gerçekleşen askeri darbenin ardından ülkenin başına geçen Albay Assimi Goita kısa süre önce düzenlenen anayasa referandumunun ardından yeni anayasayı ilan etti.

Mali Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde yeni anayasayı ilan eden Goida'nın önündeki Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) maketi dikkat çekti.

Mali'deki cunta yönetiminin halihazırda Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullandığı biliniyor. Ancak Goida'nın Bayraktar Akıncı ile poz vermesi yakın gelecekte bu ülkenin de Akıncı sahibi olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Hemen hemen F-16 savaş uçağının taşıyabildiği tüm mühimmatları kullanabilecek Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 7 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı. Bayraktar TB2 SİHA için ise en az 30 ülkeyle anlaşma imzalanmış durumda.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.