Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuş tarihi belli oldu

Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuş tarihi belli oldu

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşunun 27 Aralık'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu ne zaman gerçekleştireceği belli oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşuyla ilgili bilgiler verdi.

'KAAN ne zaman uçacak?' sorusuna Temel Kotil, "27 Aralık ilk uçuşu gerçekleştireceğiz. Yıl bitmeden uçak havada olacak. Uçak kendi yeteneklerini ortaya koyuyor. Eksiğimiz uçuş bilgisayarının, fırlatma koltuğunun, iniş takımlarının hazır olmamasıydı. Hürjet 12 uçuşunu tamamladı. Hürjet'i 2025 teslim edeceğiz. Kendimize güvenmemiz, yetişen gençlerden kaynaklanıyor." yanıtını verdi.

Kotil açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu ilk uçağımız ve sonrakiler farklı olarak gelecekler. Bunu niye uçuruyoruz? Mühendislerin çalışma kalitesi, dedik ki bu uçağı uçurmamız gerek. ATAK 2 de uçtu. Aslında uçurma arzumuz bir anda havada görelim bize bilgi versin. TUSAŞ'ın teknisyenleri çok yetenekli. Bu projede 2016'da 60 mühendisi vardı. Şu anda bin 500 mühendis bin 500 teknisyeni var. Uyumadılar, çalıştılar, didindiler."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili "3 ay önce hangardan çıkardığımız Millî Muharip Uçak KAAN’ı inşallah yıl sonunda havada da göreceğiz. KAAN'la ilgili kardeş Azerbaycan ile imzalanan proje ortaklığı anlaşmasına iki ülke arasındaki dayanışmanın yeni bir nişanesi olarak bakıyoruz." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.