Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'de

Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'de

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri beklenen ziyareti kapsamında Türkiye'ye geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Türkiye ziyareti başladı.

Şükri'yi Adana'da havalimanında Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

İkili daha sonra bir görüşme gerçekleştirdi.

Şükri Türkiye'den önce Suriye'de Beşar Esed rejimini ziyaret etmişti. Şükri'nin uçuşunun Suriye'den Türkiye'ye doğrudan yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.

İkilinin basına kapalı görüşme sonrasında Mersin'e geçmesi ve Mısır'a ait yardım gemisi için Mersin Limanı'nda düzenlenecek törene iştirak etmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri’nin bugün Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Şükri’nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından taziyelerini iletmek ve dayanışma amacıyla Adana ve Mısır’a ait bir yardım gemisinin gideceği Mersin’i ziyaret edeceği duyuruldu.

Şükri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüşecek.

Bakanlık açıklamasında ziyarete ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 27 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir.

Konuk Bakanın, Adana'yı ve Mısır'a ait bir yardım gemisinin varacağı Mersin Limanı'nı ziyaret etmesi ve Sayın Bakanımızla ikili bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir."

Ziyaret, bir Mısır dışişleri bakanının 10 yıl aradan sonra Türkiye’ye yapacağı ilk ziyaret olacak.

İki ülke arasındaki normalleşme girişimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır lideri Abdülfettah Sisi’nin Katar’daki Dünya Kupası’nda el sıkışmalarının ardından ivme kazanmıştı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.