Mısır'da Sisi rejimi Sina halkının topraklarına dönmesini engelliyor

Mısır'da Sisi rejimi Sina halkının topraklarına dönmesini engelliyor

Sisi rejimi Sina Yarımadası'nın kuzeyinde çatışmalar sebebiyle yerinden olan sivillerin yıllardır yaşadıkları köylerine dönüş yapmasını engelliyor.

Mısır'da Sisi rejimi, Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yerlerinden edilen halkın topraklarına geri dönmek için protestolar düzenlemesini engelliyor.

Sisi yönetiminin yıllar önce "IŞİD ile mücadele" kapsamında Sina'nın kuzeyinde başlattığı operasyonlar sonucunda yüzlerce sivil yerinden edilmişti.

Yıllar sonra ise siviller, Şeyh Züveyd kasabasının güneyinde ve Refah kentinin batısında geçmişte yaşadıkları yerleşim yerlerine ve köylerine geri dönüş yapmak istiyor. Ancak Sisi yönetimi yetkilileri, köylülerin bu taleplerine karşı çıkıyor.

Bu kapsamda göstericiler de köylerine giriş yapmalarını reddeden Mısırlı yetkilileri protesto ediyor.

Bölge halkına göre, Mısırlı yetkililer sivillerin doğup büyüdükleri köylere geri dönüş yapmalarına müsaade etmezken bazı yatırım şirketlerinin inşaa projeleri için köylere giriş yapmasına izin veriyor.

Göstericiler, köylerine dönüş yapmalarına izin verilmediği takdirde protestolara devam edeceklerini belirtiyor.

Mısır askeri güçlerinin ve istihbarat teşkilatının ise söz konusu protestoların bölgede yayılmasını önlemeye çalıştığı ifade ediliyor.

Aşiret liderleri, sivillerin köylerine koşulsuz bir şekilde dönüş yapmalarına izin kararı çıkmaması halinde, köylülerin yerlerinden edildikleri yerleşim yerlerine kendilerinin geri dönüş yapmak zorunda kalacaklarını söylüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.