Sisi rejimi Sina Yarımadası'nda yıkımlara karşı çıkan halka karşı güç kullanıyor

Sisi rejimi Sina Yarımadası'nda yıkımlara karşı çıkan halka karşı güç kullanıyor

Mısır'da Sisi rejimi, devam eden protestolara rağmen Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yaşayan halkın evlerini yıkmaya devam ediyor.

Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin ülke ekonomisi canlandırmak amacıyla Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki El Ariş limanını genişletme planı kapsamında bölgedeki halka ait evlere yönelik yıkma projesi devam ediyor.

Yerel halkın yıkımları protesto etme çabaları ise bölgeye konuşlandırılan çok sayıda güvenlik gücü tarafından bastırılıyor.

Bölgeden aktarılan görüntülerde, El Mina bölgesinde yerel halkın evlerinin yıkılmasına tepki gösterdiği görülüyor.

Görüntülerde evi yıkılan bir adamın "Bizi anlamıyor musunuz, başımızı sokacak bir ev inşa etmek için kendimizi gıda ve kıyafetten mahrum bıraktık." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşayan 20 bin sivilin Sina Yarımadası kuzeyinde devam eden yıkımlardan büyük ölçüde etkilendiği düşünülüyor.

Öte yandan, evleri Sisi rejimi tarafından yıkılan birçok kişi, taahhüt edilen tazminatların kendilerine ödenmediğinden şikayetçi. Evi yıkılan sivillerin ayrıca yeterli gelire sahip olmaması sebebiyle başka evler kiralayamadığı ifade edilirken yüzlerce kişinin evsiz kalabileceğinden endişe ediliyor.

Bölge halkının Sisi rejiminin yıkımlarına tepki gösterdiği anlar:

Tüm bunlara ilave olarak birçok kişi de güvenlik güçlerinin baskıları nedeniyle evlerinin mülkiyetini Sisi rejimine devretmiş durumda. Çok sayıda sivilin de tazminat dahi teklif edilmeden evlerinin yıkıldığı ve bu sebeple evsiz kaldıkları belirtiliyor.

El Arabi el Cedid'in haberinde, Sisi rejimi güvenlik güçlerinin Kuzey Sina'daki yıkımlara karşı çıkan sivillere güç kullandığı belirtilmişti.

Mısır ordusunun limanı genişletmek amacıyla bölgede yıkım faaliyetlerine öncülük ettiği ifade ediliyor. El Ariş limanını genişletme faaliyetlerinin iki yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.