Mısır'da Sisi rejimi 20 bin kişiyi yargılama olmadan cezaevlerinde tutuyor

Mısır'da Sisi rejimi 20 bin kişiyi yargılama olmadan cezaevlerinde tutuyor

Mısır İnsan Hakları Cephesi, ülkedeki siyasi mahkumların mahkemeye çıkarılmadan gözaltında tutulma sürelerinin uzatıldığını duyurdu.

Mısır İnsan Hakları Cephesi (EFHR), Mısır mahkemelerinin 9 ayda 20 bini aşkın insanı yargılamaksızın gözaltında tuttuğunu ve gözaltı sürelerini uzattığını açıkladı.

EFHR tarafından yapılan açıklamada, 9 aylık süreçte "terör bağlantılı olmaktan" suçlanan 20 bin kişinin mahkemeye çıkarılmaksızın gözaltında tutulma süresinin uzatıldığı belirtildi.

Söz konusu 9 aylık süre zarfında Mısır Başsavcılığı yalnızca 3 kişiyi serbest bıraktı.

Mısır'da siyasi suçluların yargılandığı mahkemelerde sanıklar hakkında "gözaltı süresini uzatma" kararlarının hukuksuz bir şekilde verildiği ifade ediliyor. Buna göre uzatma kararları herhangi bir delil sunulmadan, sanıklar mahkemeye çıkarılmadan ve avukatlara savunma hakkı verilmeden alınıyor.

Sisi rejiminin kendisine muhalif isimlere "terör bağlantılı suçlar" yönelttiği bu kişilerin siyasi tutsak olarak cezaevlerinde tutulduğu biliniyor.

Uluslararası Af Örgütü, Mısırlı yetkililerin yargılamaksızın gözaltı süreçlerini uzatmayı siyasi muhalifleri, aktivistleri ve insan hakları savunucularını cezalandırmak için rutin bir yöntem olarak kullandığını savunuyor.

Mısır'da 60 bine yakın siyasi mahkum bulunduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.