Mısır hapishanelerinde tıbbi ihmal can almaya devam ediyor

Mısır hapishanelerinde tıbbi ihmal can almaya devam ediyor

Mısır'da Sisi rejimi hapishanalerinde hasta siyasi mahkumların tedavi işlemlerinin "kasti olarak geciktirildiği" belirtiliyor.

Mısır İnsan Hakları Ağı (ENHR), Sisi rejiminin hapishanelerinde 24 saat içinde 2 siyasi mahkumun hayatını kaybettiğini açıkladı.

ENHR tarafından dün yapılan açıklamada 63 yaşındaki siyasi mahkum Medin Hasaneyn'in "tıbbi ihmal" dolayısıyla yaşamını yitirdiği belirtildi. Hasaneyn'in, sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından hayatını kaybettiği ifade edildi. Mısır'daki Sisi rejimi hapishanelerinde siyasi mahkumların tedavi süreçlerinin büyük ölçüde "kasti olarak geciktirildiği" düşünülüyor.

Kasım 2018'de Sudan'da gözaltına alınan ve Eylül 2019'da Mısır'a iade edilen Hasaneyn, "Ensaru'ş Şeria Tugayları" isimli bir gruba mensup olmakla suçlanmış ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hasaneyn, başka bir siyasi mahkum olan 58 yaşındaki Sameh Muhammed Ahmed Mansur'un da "tıbbi ihmal" sebebiyle yaşamını yitirmesinden yaklaşık 24 saat sonra can verdi.

ENHR, Mansur'un "insanlık dışı hapishane koşulları ve hapishane yönetiminin onun tedavi sürecini geciktirmesi" sebebiyle sağlık durumunun kötüleşmesi sonrasında yaşamını yitirdiğini yazmıştı.

Hasaneyn ve Mansur'un da can vermesiyle birlikte 2023 yılının başlarından bu yana Mısır'daki hapishane ve gözaltı merkezlerinde yaşamını yitiren Mısırlı sayısı 12'ye yükseldi.

Kaynak: Mepa Nwes

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.