"Mısır Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alabilir"

"Mısır Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alabilir"

Mısır'daki Sisi yönetiminin Türkiye'den Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satın alabileceği öne sürüldü.

Türkiye ile Mısır arasında süren yakınlaşmanın ardından tarafların savunma iş birliği anlaşmalarına imza atabileceği belirtiliyor.

Forbes'ta Paul Iddon imzasıyla yayınlanan habere göre, aralarındaki diplomatik krizi sona erdiren iki ülke savunma anlaşmaları imzalamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, 2013 yılında darbeyle devrilmeden önce Muhammed Mursi'nin Türkiye'den ANKA insansız hava aracı satın almak istediği hatırlatılan yazıda, Sisi yönetiminin insansız hava aracı satın alma yoluna gidebileceği belirtildi.

Türkiye'nın Mısır ile gerilim yaşayan Etiyopya'ya da TB2 sattığı ifade edilirken, Mısır'a da bu satışın yapılmasıyla iki ülke arasında denge kurulmak isteneceği vurgulandı.

Iddon yazısını, Mısır'ın TB2 alıp almayacağına ilişkin henüz net bir bilgi bulunmadığını, ancak şartların, bu yönde bir anlaşmaya varılabileceğini gösterdiğini dile getirerek noktaladı.

Mısır'ın TB2'leri ülkenin sınır bölgelerinde gözlem amacının yanı sıra Sina Yarımadası'nda gerçekleştirdiği saldırılarda da kullanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.