Mısır ordusu Sina Yarımadası'nda 37 okulu askeri üsse dönüştürdü

Mısır ordusu Sina Yarımadası'nda 37 okulu askeri üsse dönüştürdü

Mısır ordusunun Sina Yarımadası'nda silahlı gruplara karşı yürüttüğü savaş döneminde 37 okulu askeri üs amaçlı kullandığı bildirildi.

Mısır yönetiminin Sina Yarımadası'nda silahlı gruplara karşı yürüttüğü savaş döneminde orduya okulları askeri üs olarak kullanmasına izin verdiği ortaya çıktı.

Sina İnsan Hakları Vakfı (SFHR) uydu görüntüleri, bölgeden görüntüler ve tanıkların ifadelerine başvurarak Mısır ordusunun silahlı gruplara karşı savaşta okullara el koyduğunu ve buraları askeri operasyonları için birer üs olarak kullandığını gün yüzüne çıkardı.

SFHR'nin kurucularından olan Ahmed Salem, Sina'daki binaların genel olarak tek katlı olması nedeniyle keskin nişancıların buralara mevzilenmesinin kullanışlı olmamasının 2-3 katlı okulların üs olarak kullanılmasına yol açtığını söyledi.

Vakfa göre Mısır ordusu, Sina'daki 37 okula el koyarak buraları askeri üslere dönüştürdü.

Vakfa göre ayrıca Mısır askeri güçleri ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 59 okul kullanılamaz hale gelirken 3 okul da silahlı gruplarca kullanılamaz hale getirildi.

Mısır ordusunun okullara el koyması sonucunda birçok öğrencinin eğitimden mahrum kaldığı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.