BAE lideri Al Nahyan Mısır'da Sisi'yle görüştü

BAE lideri Al Nahyan Mısır'da Sisi'yle görüştü

BAE lideri Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es Sisi ile iki ülke arasındaki ilişkileri daha fazla güçlendirme fırsatlarını görüştü.

(Fotoğraf: Twitter / Muhammed bin Zayid)

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır'a yaptığı ziyarette mevkidaşı Abdulfettah es Sisi ile görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada iki liderin tüm alanlarda ikili ilişkileri ve iki ülkenin bölgesel meseleler üzerindeki yakın iş birliğini ele aldığı belirtildi.

Açıklamada "Görüşmede ivedilikle ele alınması gereken bölgesel ve uluslararası meseleler masaya yatırıldı. İki liderin toplantısı, bu meselelerin nasıl ele alınacağına dair ortak anlayışı yansıttı." denildi.

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Sisi ile yaptığı görüşmede, BAE ve Mısır arasındaki köklü ilişkileri daha da güçlendirme fırsatlarını ele aldıklarını ve bölgesel istikrarı ve ilerlemeyi teşvik etme hususunda ortak çıkarları masaya yatırdıklarını söyledi.

BAE Mısır'ın, bölgedeki önde gelen müttefiklerinden ve maddi destekçilerinden biri. İki ülke arasında geniş kapsamlı ekonomik ve askeri ilişkiler bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.