Mısır Türkiye'yi Suriye'den çekilmeye çağırdı

Mısır Türkiye'yi Suriye'den çekilmeye çağırdı

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada yabancı güçlerin Suriye'den çekilmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye'yi Suriye'den çekilmeye çağırdı.

Türkiye'yi dün ziyaret eden Şukri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Şukri, Çavuoğlu ile yaptığı görüşmelerde, "Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini dile getirdim. Yabancı güçlerin Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini ifade ettim." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "Suriye'deki kalıcı barış ve istikrar, hepimiz için önemli. Bunun için ciddi adımların atılması lazım. Bu konuda hemfikiriz. Bu konuda da yine yakın işbirliği içinde olacağız. Görüş alışverişinde olacağız. Suriye konusunda da, temel konularda tabii ki görüş birliğimiz var. Amacımız; Suriye'nin sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü ve siyasi birliğidir ve siyasi sürecin canlandırılması gerekiyor. Biz Türkiye olarak her fırsatta Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve sınır bütünlüğüne olan desteğimizi söylüyoruz. Herkesten daha fazla buna bağlıyız çünkü yanı başımızdaki komşunun içinde bulunduğu her şart, bizi doğrudan etkiliyor. Tıpkı Libya'daki gelişmelerin doğrudan Mısır'ı etkilediği gibi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.