ABD doğruladı: "Suriye'de üst düzey IŞİD lideri öldürüldü"

ABD doğruladı: "Suriye'de üst düzey IŞİD lideri öldürüldü"

ABD, Suriye'nin kuzeyinde hava indirme operasyonunda "Orta Doğu ve Avrupa'da saldırılar planlamaktan sorumlu IŞİD'in üst düzey liderinin" öldürüldüğünü bildirdi.

(Fotoğraf: Arşiv)

ABD, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e yönelik hava destekli bir indirme operasyonu gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in ülkedeki üst düzey yetkililerinden birinin hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, "helikopter destekli indirme operasyonunda hedef alınan IŞİD'in Suriye'deki üst düzey yetkilisinin muhtemelen öldüğü" ifade edildi. IŞİD liderinin Orta Doğu ve Avrupa'da saldırılar planlamaktan sorumlu olduğu öne sürüldü.

CENTCOM: Üst düzey IŞİD liderinin öldüğü kesinleşti

CENTCOM'dan daha sonra yapılan açıklamada "hedef alınan üst düzey IŞİD liderinin öldürüldüğünün kesinleştiği ifade edildi. Öldürüldüğü belirtilen üst düzey IŞİD liderinin kimliğinin Abdulhadi Mahmud el Hacı Ali olduğu açıklandı.

Öte yandan söz konusu operasyonda bölgede 2 IŞİD mensubunun da vurularak öldürüldüğü duyuruldu.

Yerel kaynaklar, ABD operasyonunun Halep iline bağlı Cerablus kentindeki Suveyde bölgesinde gerçekleştiğini aktardı.

Cerablus bölgesi Türkiye'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD'den geri alınmıştı. Bölge halen Türkiye destekli muhaliflerin kontrolünde bulunuyor.

"Yanlış istihbarat"

Öte yandan Suriye merkezli bazı haber kaynakları "öldürülen kişilerin cesetlerinin operasyon bölgesinde bırakıldığı" bilgisine dayanarak hava indirmesinin yanlış istihbarat sonucu düzenlenmiş hatalı bir operasyon olabileceğini ifade ediyor.

Son dönemde Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlarına hız veren ABD, gerçekleştirdiği indirme operasyonlarında öldürdüğü kişilerin cesedini alıkoyabiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.