"Rusya-İran yakınlaşması İsrail'in Suriye'deki saldırılarını etkileyebilir"

"Rusya-İran yakınlaşması İsrail'in Suriye'deki saldırılarını etkileyebilir"

Rusya ve ABD arasında sıkışan İsrail'in taraflar arasında yürütmeye çalıştığı denge politikasını daha fazla sürdürmekte zorlanacağı düşünülüyor.

İsrailli yetkililer, Ukrayna savaşı sürecinde Rusya ile İran arasında artan askeri iş birliğinin, Rusya ile İsrail arasındaki ilişkilere önemli ölçüde zarar verebileceği görüşünde.

Yetkililere göre, İran ve Rusya arasındaki askeri yakınlaşma, potansiyel olarak İsrail'in Suriye'de Rusya ile güvenlik iş birliğini tehlikeye atabilecek düzeyde.

Uzmanlar, İran'ın, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarında iş birliği yapmaması için Rusya'ya baskı yapabileceğini düşünüyor.

Haaretz'e konuşan bir kaynak, İsrail'in Rusya ile ilişkilerinin gücünü kaybettiğini kabul etmesi ve Ukrayna'ya güvenlik yardımı sağlaması ihtimalini yeniden incelemesi gerektiğini söyledi.

Kaynağa göre Rusya ve Batılı ülkeler arasındaki aşırı kutuplaşma hali, İsrail'e taraflar arasında gidip gelmesine izin vermeyecek.

Öte yandan İsrail'in ABD ve Avrupa'dan Ukrayna'ya silah ve savunma sistemleri tedarik etmesi yönünde artan baskılarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Kaynak, "Eninde sonunda, biz Batılı ülkelerin yanında  yer almak zorunda kalacağız. Ancak bunu yıpranmış ve zedelenmiş olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum