İsrail'den Orta Asya açılımı

İsrail'den Orta Asya açılımı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkmenistan'ın başkentinde İsrail büyükelçiliğinin açılışını yaptı.

(Fotoğraf: Twitter / Eli Cohen)

İsrail İran'a yalnızca 17 kilometre uzaklıkta Türkmenistan'da büyükelçilik açtı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta büyükelçilik açılışını gerçekleştirdi.

Eli Cohen yaptığı açıklamada, İran sınırından 17 kilometre uzaklıkta İsrail büyükelçiliğinin açılışını yapmaya ve (Türkmenistan) Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerle bir dizi görüşme yapmaya geldim." dedi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile yaptığı görüşmelerin ardından konuşan Cohen, bu ülkeye 'tarihi' bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtirken Orta Asya'nın enerji alanındaki süper gücü olarak nitelendirdiği Türkmenistan'la ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Cohen, ekonomik ilişkileri tarım, su, teknoloji ve sınır savunması dahil genişletmek niyetinde olduklarını belirtirken, iki ülkenin de yakın iş birliğinden oldukça istifade edeceğini vurguladı.

Türkmenistan ve İsrail, 30 yıl kadar önce diplomatik ilişkileri kurmalarına karşılık İsrail'in bu ülkede yalnızca geçici büyükelçiliği bulunuyordu. Türkmenistan'ın ise İsrail'de bir büyükelçiliği bulunmuyor.

İsrail'in İran'a komşu ülkelerle ilişkilerini güçlendirmeye çalıştığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.