İsrail Yunanistan'a İHA satacak

İsrail Yunanistan'a İHA satacak

İsrail merkezli Aeronautics savunma sanayi şirketi, Yunanistan'a çok sayıda Orbiter 3 insansız hava aracı satacağını duyurdu.

İsrail ve Yunanistan, Orbiter 3 insansız hava aracının satışı konusunda anlaşmaya vardı.

İki ülke yönetimlerince varılan anlaşma doğrultusunda Yunanistan'a çok sayıda Orbiter 3 İHA satılacağı belirtiliyor.

Orbiter 3 İHA'ların satışının İsrail'in Yunanistan'a yakın zamanda sattığı 404 milyon dolarlık Spike tanksavar füze sistemleri anlaşması kapsamında olduğu belirtildi.

Kalkış ağırlığı 32 kilogram olan Orbiter 3,6 saat kadar havada kalabiliyor. Orbiter 3'ler istihbarat toplama, gözlem ve keşif misyonları için tercih ediliyor.

İsrail geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a tanksavar füze satışını onaylamıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "söz konusu anlaşmanın, İsrail ile Yunanistan arasındaki güçlü ortaklığın yanı sıra bölgesel istikrarın sağlanmasına ilişkin karşılıklı taahhüdü de doğruladığını" söylemişti.

Yunanistan ve İsrail arasında son yıllarda ortak tatbikatlar da dahil olmak üzere savunma alanında ilişkilerin arttığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.