İsrail'den Azerbaycan'a övgü: "İsrail'de büyükelçilik açan ilk Şii ülke"

İsrail'den Azerbaycan'a övgü: "İsrail'de büyükelçilik açan ilk Şii ülke"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve diğer Azeri yetkililerle ilişkilerin güçlendirilmesini görüştü.

(Fotoğraf: Twitter/Eli Cohen/Shlomi Amsalem)

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eli Cohen Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de iki ülke arasındaki ekonomik ve güvenlik bağlarını güçlendirmek hedefiyle Azeri yetkililerle görüştü.

Cohen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada güvenlik, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında ilişkileri güçlendirmek amacıyla Azerbaycan'a önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.

Azerbaycan ziyaretinde ilk olarak Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ile görüştüğünü belirten Cohen, çeşitli alanlarda iş birliğini genişletmeyi ele aldıklarını ifade etti.

"Azerbaycan İsrail'de büyükelçilik açan ilk Şii ülke"

Cohen "Azerbaycan stratejik bir ortaktır ve İsrail'de büyükelçilik açan ilk Şii Müslüman ülkedir." dedi.

Öte yandan ticari ilişkilerin genişleyeceğini vurgulayan Cohen, ilişkileri güçlendirmek için Azerbaycan'da olduğunu, inovasyon, siber güvenlik ve eğitim alanında anlaşmalar imzalayacaklarını dile getirdi.

ekran-resmi-2023-04-19-10-53-38.png

Cohen ayrıca, İsrail ve Azerbaycan'ın ikili iş birliğini güçlendirme hedefi taşıdığını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de bir araya gelen Cohen, "terörle mücadele konusunu ele aldıklarını ve iki ülke arasındaki güvenlik ve ekonomik iş birliğinin genişletilmesini görüştüklerini" söyledi.

Azerbaycan mart ayında Tel Aviv'de büyükelçilik açmıştı. İki ülke arasında 30 yılı aşkın süredir diplomatik ilişkiler mevcut olsa da Azerbaycan'ın İsrail'de bir büyükelçiliği bulunmuyordu.

İran'ın İsrail'le yakın ilişki kurduğu gerekçesiyle Azerbaycan'a büyük tepki gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.