Azerbaycan-Ermenistan hattında yeniden savaş çanları mı çalıyor?

Azerbaycan-Ermenistan hattında yeniden savaş çanları mı çalıyor?

Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden gerilimin Kafkaslarda yeni bir çatışmaya yol açmasından endişe ediliyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında, 2020 yılındaki Karabağ Savaşı sonrasında tansiyon azalmadı.

Taraflar arasında barış müzakereleri yapılmasına ve ABD, Rusya, Türkiye gibi ülkelerin ara buluculuk yapmasına rağmen, çatışmalar son bulmadı.

Dağlık Karabağ ve çevresindeki temas hatlarında yaşanan çatışmalar son aylarda rutin bir hal alırken her iki taraf da insan ve ekipman kayıpları vermeye devam ediyor.

Bölgede yaşanan son gelişmeler, taraflar arasında yeni bir çatışmanın başlaması endişelerini artırıyor.

Son olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ı bölgeye yasa dışı bir şekilde silah yığmakla suçladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a askeri ekipman sevk ettiği ve sevkiyatların bir kısmının sivil araçlarla gerçekleştirildiği kaydedildi. Bakanlık, doğacak sonuçların sorumlusunun Ermenistan olacağını ifade etti.

Sevkiyatlarda Rus güçlerinin de rol oynadığı bildirildi.

Buna karşılık olarak Azerbaycan ordusu da sınır hattına ek askeri birlikler sevk etti. Öte yandan İran da Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki askeri birliklerinin savaşa hazırlık düzeylerini artırmış durumda. İran'ın bölgede Türkiye-Azerbaycan arasında kurulacak Zengezur Koridoru'na karşı çıktığı biliniyor. Bunun gerekçesi ise koridorun, İran'ın kuzey rotasını kapatma ihtimali.

Bölge kaynakları iki ülke arasında yeniden savaş çanlarının çaldığını ve gerilimin her an kapsamlı bir çatışmaya evrilebileceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.