Birleşik Arap Emirlikleri, en fazla eski ABD askeri istihdam ülkeler arasında birinci

Birleşik Arap Emirlikleri, en fazla eski ABD askeri istihdam ülkeler arasında birinci

Körfez ülkeleri, eski ABD askeri yetkililerini istihdam eden yönetimler arasında listenin başlarında yer alıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) eski ABD askeri yetkililerini istihdam eden ülkeler arasında başı çektiği ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığının Kongre'ye sunduğu bildiriye göre BAE, eski Amerikan askeri yetkililerini ücretli olarak istihdam eden 47 ülke arasında ilk sırada yer aldı.

Bakanlığın raporuna göre, Amerikan ordusundan emekli askeri yetkilileri 2012-2022 yılları arasında yabancı hükümetlerde çalışmak için 450 iş başvurusu yaptı. Bu başvuruların arasından 12'si reddedildi, 21'i idari olarak kapatıldı veya geri çekildi, 11'i de ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığının onay sürecinde.

BAE için son yıllarda çalışan en üst düzey Amerikan yetkililerden biri ise emekli General Jim Mattis oldu. Mattis 2015'de BAE'de askeri danışman olarak hizmet almaktaydı. Daha sonra ABD'ye dönen Mattis, Trump yönetiminde Savunma Bakanı olarak görev almıştı. BAE'ye çalışan eski ABD askeri isimlerin maaşları bilinmiyor.

ABD merkezli raporda, diğer Körfez ülkeleri de eski askeri yetkilileri istihdam eden ülkeler sırasında üst sıralamalarda yer aldı.

Suudi Arabistan, siber güvenlik alanında hizmet almak üzere eski Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Başkanı General Keith Alexander ile 700 bin dolar bir sözleşme imzaladı.

2007-2008'de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı olan Amiral William Fallon, Katar'ın danışman şirket olarak anlaşmaya vardığı Global Alliance Advisors'ın ortağı olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.