BAE ve Katar diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmeyi hedefliyor

BAE ve Katar diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmeyi hedefliyor

Körfez ülkeleri BAE ve Katar'ın yeniden büyükelçi atama sürecinde oldukları bildirildi.

(Fotoğraf: WAM Agency)

Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) diplomatik ilişkileri yeniden tesis etme konusunda müzakereleri sürdürdüğü bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, BAE'li bir yetkili, ülkesinin ve Katar'ın mevcut süreçte büyükelçiliklerin karşılıklı olarak yeniden açılması olmak üzere diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konusunda görüşmelere devam ettiğini söyledi.

Katar'a bağlı uluslararası basın ofisi de yaptığı bir açıklamada, büyükelçilikleri en kısa sürede karşılıklı bir biçimde yeniden açmaya dair çalışmaların yürütüldüğünü doğruladı.

Bir Körfez yetkilisi, büyükelçiliklerin yeni büyükelçi atamalarıyla birlikte haziran ayı ortasına kadar açılmasının beklendiğini belirtirken başka bir kaynak ise diplomatik ilişkilerin haftalar içinde tamamen yeniden sağlanacağını ifade etti.

BAE, 2017'de Suudi Arabistan ve birkaç ülkeyle birlikte çeşitli ihtilaflar sebebiyle Katar ile ilişkilerin düzeyini düşürme kararı almıştı.

Katar ve BAE arasındaki ilişkiler geçen yıl yeniden canlanmış ve her iki ülkenin lideri de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.