Somali'de Eş Şebab'a karşı ABD, BAE, İngiltere, Katar ve Türkiye koalisyonu

Somali'de Eş Şebab'a karşı ABD, BAE, İngiltere, Katar ve Türkiye koalisyonu

ABD, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimi askeri güçlerine bağlı özel birim olan Danab'a 61 ton silah ve mühimmat yardımı sağladı.

Amerika Birleşik Devletleri, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a topyekün savaş ilan eden Mogadişu yönetimine askeri destek sağlamayı sürdürüyor.

ABD'nin Mogadişu Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Eş Şebab'a karşı savaşa destek amaçlı 61 ton silah ve mühimmatın Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlere teslim edildiği" duyuruldu.

Büyükelçilik açıklamasında 2 adet C-17 kargo uçağıyla Somali'ye indirilen 61 tonluk silah ve mühimmatın Eş Şebab'a karşı operasyonlar icra eden Mogadişu yönetimi askeri güçlerinden özel birim olan Danab'a verildiği vurgulandı.

Biden yönetimi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın geri çekilme kararını tersine çevirerek yeniden Amerikan askerlerini Somali'ye konuşlandırmayı onaylamıştı.

ABD'nin şu anda Somali'de Eş Şebab'a karşı 450 askeri personelinin bulunduğu biliniyor.

Katar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD'den ortak bildiri

Öte yandan Katar, Mogadişu yönetimi, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD temsilcileri, Washington'da bir araya gelerek Somali'nin güvenliğini, devlet inşasını, gelişimini ve insani öncelikleri masaya yatırdı.

Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı mücadelesini daha fazla nasıl desteklenebileceğinin ve Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'nun (ATMIS) Somali'den geri çekilmesi için nasıl bir hazırlık yapılacağının ele alındığı görüşmelerde, taraflar, uluslararası güvenlik yardımının koordinasyonunun güçlendirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

ABD Dışişleri Bakanlığının "ortak bildiri" olarak basına servis ettiği açıklamada, "ortakların Mogadişu yönetiminin terörle mücadele ve kapasite inşası çalışmalarına desteğini dile getirdiği" açıklandı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum