"İngiltere ordusu tek başına savaşma kapasitesini kaybetti"

"İngiltere ordusu tek başına savaşma kapasitesini kaybetti"

İngiltere Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Charles Collins, savunma harcamalarındaki kesintilerin İngiliz ordusunda zayıflamaya yol açtığını ve bunun da ordunun tek başına savaşma kapasitesine sahip olmadığını gösterdiğini açıkladı.

İngiliz ordusundan üst düzey bir yetkili, ordunun tek başına bir savaşa güç yetiremeyecek dereceye geldiğini açıkladı.

İngiltere Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Charles Collins, İngiliz ordusunun savunma harcamalarındaki kesintiler sebebiyle zayıfladığını ve kendi başına bir savaşa güç yetirebilecek konumda olmadığını söyledi.

Collins, İngiltere'nin Ukrayna savaşını tek başına gerçekleştirmesi durumunda, çoktan mühimmat ve ekipman sorunu yaşamış olacağını ve böylece İngiltere'nin NATO'nun önde gelen ülkelerinden olup olmadığının sorgulanabileceğini söyledi.

İngiliz ordusunun eski kazanımlarını geride bıraktığının altını çizen Collins, Ukrayna savaşının ordunun eksikliklerini gün yüzüne çıkardığını belirtirken Ukrayna'daki savaşın piyade, tank ve topçu sınıfını içinde barındıran kara kuvvetlerinin önemini belirginleştirdiğini ifade etti.

ABD tarafından da dillendirilmişti

Öte yandan kısa bir süre önce üst düzey bir ABD'li general, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'a İngiliz ordusunun artık üst düzey bir savaş gücü olarak görülmediğini özel olarak söylediği haberi gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.