İngiltere: Wagner'in Ukrayna'da 50 bin paralı askeri var

İngiltere: Wagner'in Ukrayna'da 50 bin paralı askeri var

İngiltere Savunma Bakanlığı'na göre Rus paralı asker grubu Wagner‘in Ukrayna’da 50 bine yakın savaşçısı bulunuyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan günlük istihbarat raporuna göre, Rus paralı asker grubu Wagner'in halihazırda Ukrayna'da 50 bine yakın savaşçısı bulunuyor.

DW Türkçe'nin haberine göre, İngiltere Savunma Bakanlığı, Wagner askerlerinin Ukrayna'da artık "kilit öneme sahip bir bileşen" haline geldiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada bugüne dek faaliyetleri şeffaf olmayan grubun Rusya'da aralık ayı sonunda resmen ticari olarak tescillendiği belirtildi. Ancak yönetim danışmanlığı yapan bir şirket olarak kayıtlara geçirildiği bilgisi verildi. Bu şirketin paramiliter faaliyetlerinde ne kadar kullanıldığı ise bilinmiyor.

Rusya'da özel güvenlik ve askeri şirketlerin yasal olmadığı biliniyor.

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen Wagner'in patronu isim Yevgeny Prigozhin'in şirketini kısmen hükümetten diğer şirketleri için aldığı kamu ihaleleriyle finanse ettiği iddia ediliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, "Tescil muhtemelen Prigozhin'in ticari kârını en üst düzeye çıkarmasını ve giderek daha fazla itibar kazanan grubu daha da meşrulaştırmayı hedefliyor" denildi. 

Savunma Bakanlığı Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinden bu yana savaşın gidişatına dair günlük istihbarat raporu yayımlıyor. Moskova Londra'nın bu açıklamalarını "dezenformasyan" diye nitelendiriyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.