Ukrayna'da savaşan Wagner mensupları Rusya Genelkurmay Başkanı Gersimov'a hakaretler yağdırdı

Ukrayna'da savaşan Wagner mensupları Rusya Genelkurmay Başkanı Gersimov'a hakaretler yağdırdı

Rus özel askeri şirketi Wagner'e bağlı paralı askerler Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'a hakaretler yağdırdı.

Yevgeny Prigozhin'in kurucusu olduğu Wagner güçlerinin, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'a ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edilen görüntüler yayımlandı.

Ukrayna işgali için hırsızlık, tecavüz gibi azılı suçlardan hüküm giymiş mahkumları işe alan Prigozhin'in şirketi Wagner'e bağlı birlikler, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'in Bahmut yerleşiminde askeri gidişattan yakındı.

Sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan görüntülerde, Wagner'e bağlı olduğu öne sürülen paralı askerlerin, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'a ağır hakaretler ettiği görülüyor.

Rus paralı askerlerin bahsi geçen videoda Bahmut cephesinin bazı bölümlerinde cephanelerinin bittiğini ifade etmesi dikkat çekiyor.

Gerasimov'dan mühimmat talep eden Rus paralı askerler, cepheye askeri yardım yapılmasını istedi.

Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin'in söz konusu görüntüler hakkında, "söyleyecek bir şey olmadığını" ifade ettiği öne sürüldü.

Prigozhin'in bu ifadeleri, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'a yönelik hakaretleri teyit ettiği anlamına gelmiş olabileceği şeklinde yorumlandı.

Bahmut'ta aylardır Rus paralı asker grubu Wagner, Rus askeri güçleri ve Ukrayna ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.