Rusya Ukrayna'yı füze yağmuruna tuttu

Rusya Ukrayna'yı füze yağmuruna tuttu

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya’nın perşembe sabahı Ukrayna'ya yönelik büyük bir hava saldırısı başlattığını ve belirli aralıklarla 100‘den fazla füze attığını duyurdu.

(Fotoğraf: Twitter/MFA of Ukraine)

Facebook hesabından açıklama yapan Arestovych, “Rusya tarafından Uknayna topraklarına bu sabah büyük bir hava saldırı başlatıldı. Belirli aralıklarla 100’den fazla füze atıldı.” dedi.

Euronews'in haberine göre, Kiev, Odesa, Zhytomyr kentlerinden patlama seslerini geldiğini aktaran Reuters, bazı bölgelerde enerji alt yapısındaki zararı en aza indirmek için elektrik kesintisine gidildiğini duyurdu.

Rusya’nın yoğun hava saldırısı, Moskova’nın dün Kiev'in barış planını kabul etmeyeceği açıklamasının ardından geldi.

Rusya, barış planını Ukrayna’nın, Moskova’nın 4 bölgeyi ilhakını kabul etmemesi halinde tartışmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

Rusya, gerçekleştirdiği hava saldırılarının sivil hedeflere yönelik olmadığını iddia ederken, Ukrayna bu saldırıların kentlerini ve alt yapısını imha ettiğini dile getiriyor.

Ukrayna’nın son dönemde geri aldığı Herson kenti, Rusya’nın sürekli ağır bombardımanına hedef olan kentler arasında yer alıyor.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.