Rusya'dan Ukrayna'ya ültimatom: Kendi iyiliğiniz için taleplerimizi yerine getirin

Rusya'dan Ukrayna'ya ültimatom: Kendi iyiliğiniz için taleplerimizi yerine getirin

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın Moskova'nın taleplerini yerine getirmesini aksi takdirde Rus ordusunun 'meseleyi karara bağlayacağını' belirtti.

(Fotoğraf: Twitter/MFA Russia)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev yönetimine yaptığı çağrıda Moskova'nın taleplerini yerine getirmesini istedi.

Moskova'nın, Kiev'in Ukrayna'da ele geçirilen toprakları Rus toprağı olarak tanımasını istediği biliniyor.

Lavrov, Ukrayna'nın talepleri yerine getirmediği takdirde "Rusya ordusunun Ukrayna'nın kaderini belirleyeceğini" öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konusunda müzakerelere açık olduklarını belirtmesinin ardından konuşan Lavrov, "kendi iyiliği için" Kiev'in Rusya'nın taleplerini karşılaması gerektiğini ifade etti.

TASS haber ajansına pazartesi günü gece saatlerinde demeç veren Lavrov, Ukrayna tarafından kontrol edilen toprakların askerden, silahtan arındırılması ve nazi etkisinin yok edilmesi, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği topraklar dahil olmak üzere Rusya'ya yönelik herhangi bir güvenlik tehdidinin kaldırılması gibi maddelerin Kiev yönetimi yetkililerince "iyi bilindiğini" hatırlattı.

Lavrov, Ukraynalı yetkililere seslenerek, meselenin basit olduğunu, Moskova'nın taleplerini "kendi iyilikleri için" yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşının ne kadar daha süreceği sorusuna ise Lavrov, meselenin Ukrayna'ya ve ABD'ye kalmış olduğunu söyledi.

Öte yandan Lavrov, ABD ve NATO'daki müttefiklerinin stratejik hedefinin Rusya'yı muharebe alanında imha etmek olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.