Rusya'dan Zelenskiy'nin ABD ziyaretine tepki

Rusya'dan Zelenskiy'nin ABD ziyaretine tepki

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ABD ziyaretine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Twitter/POTUS

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna'ya vereceği Patriot hava savunma sistemlerinin Rus ordusunun meşru hedefi olacağını ifade ederek, "ABD, fiilen ve dolaylı olarak son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşmaya devam ediyor." dedi.

Başkent Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD ziyaretini değerlendirdi.

ABD'nin Ukrayna'ya göndereceğini açıkladığı Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için meşru hedef olup olmayacağı sorusuna verdiği yanıtta Peskov, "Elbette, Ukrayna ordusunun kullandığı tüm silahlar gibi çünkü özel askeri operasyonun hedeflerinden birisi de Ukrayna’nın askersizleştirilmesidir" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Zelenskiy ziyaretinde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ukrayna'ya ek olarak 1.85 milyar dolarlık bir güvenlik paketi yardımı açıkladık. Tam olarak hazır olması zaman alabilir ama Patriot hava savunma sistemleri Ukrayna için çok kritik bir araç olacak. Patriot sistemi gerginliği tırmandıracak bir sistem değil, bir savunma sistemi."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.