ABD, Rus Wagner'i 'ulusötesi suç örgütü' ilan etti

ABD, Rus Wagner'i 'ulusötesi suç örgütü' ilan etti

ABD, Rusya destekli Wagner'i "ulusötesi suç örgütü" olarak tanımlayacağını açıkladı.

(Fotoğraf: Telegram/ wargonzo)

ABD Hazine Bakanlığı, Rus paralı asker grubu Wagner'i "ulusötesi suç örgütü" ilan ederken Rusya siyaseti ve iş dünyasından isimlere yeni yaptırımlar uyguladı.

T24'ün haberine göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen perşembe günü yaptığı açıklamada, "Bugün Wagner'a ve ona destek verenlere yönelik genişletilen yaptırımlar, Putin'in savaş makinesini silahlandırma imkanlarını daha da kısıtlayacak" dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Yevgeny Prigozhin tarafından kurulan Wagner, yıllar içinde Afrika ve Orta Doğu'daki çeşitli savaşlara paralı askerler gönderdi. Wagner savaşçıları, Ukrayna'da Rus askerleriyle birlikte savaşınca dünya basınında da daha geniş yer bulmaya başladı. 

Washington, Wagner ile işbirliği içinde olduğunu belirttiği 6 kişi ve 12 şirketi da yaptırım listesine aldı. Listeye alınan şirketler arasında Rusya devletine ait hava savunma sistemi geliştiricisi ve üreticisi Almaz-Antey de var.

Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, "Wagner personeli, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'de toplu infazlar, tecavüz, çocuk kaçırma ve fiziksel taciz dahil olmak üzere devam eden ciddi suç faaliyetlerine karıştı." ifadesi kullanıldı; Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sürdürmek için Wagner'i kullandığı belirtildi. 

Kaynak: T24, Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.