Wagner lideri Rus generalleri 'vatana ihanetle' suçladı

Wagner lideri Rus generalleri 'vatana ihanetle' suçladı

Rus paralı asker grubu Wagner kurucusu Yevgeny Prigozhin, Rusya ordusunun liderlerini vatana ihanetle suçladı.

Rus ordusu ile özellikle Ukrayna savaşında en öne çıkan aktörlerden olan Rus paralı asker grubu Wagner arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. 

Wagner grubunun lideri Yevgeni Prigozhin, Rus ordusunun komutanlarının paralı asker grubuna mermi sağlamayı reddettiğini ve hedeflerinin Wagner'i yok etmek olduğunu söyledikten sonra, Rusya ordusunun liderlerini vatana ihanetle suçladı. 

T24'ün haberine göre, basın servisi aracılığıyla salı günü bir sesli mesaj paylaşan Prigozhin, "Moskova'nın Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı sağa sola sadece Wagner'e mermi verilmemesi için değil, aynı zamanda hava ulaşımının engellenmesi için emir veriyor" dedi.

Prigozhin, "Açık bir muhalefetten söz ediyoruz. Bu Wagner'i yok etme girişiminden başka bir şey değil. Bu, vatana ihanet sayılabilir" dedi.

Wagner lideri, ayrıca yüksek komutanın Wagner'in hendek kazmak için kullandığı kürekleri yasaklamakla suçladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner'in iddialarına direkt bir yanıt vermese de cephedeki gönüllülere cephane tedariğinin durdurulmadığını vurguladı. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.