Litvanya Rus Wagner'i 'terör örgütü' ilan etti

Litvanya Rus Wagner'i 'terör örgütü' ilan etti

Litvanya Parlamentosunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir yakınlığıyla bilinen iş adamı Yevgeny Prigozhin tarafından kurulan özel askeri şirket Rus Wagner'i "terör örgütü" olarak tanımladığı bildirildi.

(Fotoğraf: Yaremshooter)

Litvanya Parlamentosu, özel askeri şirket Rus Wagner'in "terör örgütü" olarak tanımlanmasını oy birliğiyle kabul etti.

"Wagner mensuplarının ve paralı askerlerinin devlet ve kamu güvenliğine bir tehdit oluşturduğuna" dikkat çekilen karar metninde, diğer ülkelerin de Litvanya Parlamentosunun kararını takip etmeleri istendi.

Kararda, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir yakınlığıyla bilinen iş adamı Yevgeny Prigozhin tarafından kurulan, ABD ve Avrupa Birliği tarafından yaptırıma maruz kalan Wagner'in Rusya'nın gölge güç aracı olduğuna" vurgu yapıldı.

Litvanya Parlamentosunun karar metninde ayrıca Wagner'in Rusya hükümetinden Grad füze sistemleri, tanklar, zırhlı araçlar teslim aldığı ve paralı asker grubunun Rusya'nın askeri istihbarat servisi (GRU) tarafından eğitime tabi tutulduğu öne sürüldü.

Wagner'in Ukrayna'nın yanı sıra Afrika ülkelerinde de hak ihlalleri gerçekleştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.