ABD Afrika'da Fransa ile birlikte Rus Wagner'i etkisiz hale getirmeye çalışıyor

ABD Afrika'da Fransa ile birlikte Rus Wagner'i etkisiz hale getirmeye çalışıyor

CIA Başkanı William Burns, Wagner'in faaliyetlerini büyük ölçüde kesmek için elinden geleni ardına koymadıklarını söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve çeşitli savaş suçlarıyla anılan Wagner paralı asker grubuyla tüm güçleriyle mücadele ettiklerini açıkladı.

ABD Senatosu İstihbarat Komisyonu’nda dün düzenlenen oturumda konuşan Burns, CIA'in Wagner'i çalışmalarını baltalamak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

CIA'in Fransa ve diğer ortaklarıyla birlikte Wagner'e karşı mücadele ettiğini belirten William Burns, Rus paralı asker grubuna karşı nasıl bir mücadele yöntemi izlediklerine ise açıklık getirmedi.

Burns, Rus Wagner'in oluşturduğu tehdidi çok ciddiye aldıklarını belirterek, özel askeri şirketin faaliyetlerine karşı koymak ve akamete uğratabilmek için her şeyi yaptıklarını ifade etti.

CIA'in Fransa ile özellikle Afrika'da Wagner'e karşı ortak mücadele yürüttüğü düşünülüyor.

Wagner'in Afrika'nın birçok ülkesinde varlık gösterdiği ve bu ülkelerin değerli madenlerini sömürdüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.