Wagner'in patronu Ukrayna işgaliyle birlikte gelirini iki katından fazla artırdı

Wagner'in patronu Ukrayna işgaliyle birlikte gelirini iki katından fazla artırdı

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri olan ve "Putin'in aşçısı" olarak bilinen Yevgeni Prigozhin, savaşla birlikte gelirini iki katından fazla artırdı.

Rus paralı asker grubu Wagner'in şefi Yevgeni Prigozhin'in, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 2022 yılında rekor düzeyde gelir elde ettiği bildirildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, bağımsız gazetecilerin yürüttüğü araştırma, Salı günü medya portalı Moşem Objasnit'te yayınlandı.

Araştırma sürecinde, Prigozhin'in çeşitli firmalarının mâli belgelerini birbirleriyle karşılaştıran gazeteciler, Wagner'in yöneticisi Prigozhin'in, geçen yıl yaklaşık 52 milyon euro gelir elde ettiğini belirledi. Elde edilen verilere göre, Wagner şefinin 2021 yılındaki geliri, 21 milyon euro seviyesindeydi.

Bu ticari başarısını Rus Savunma Bakanlığı ile yaptığı sözleşmelere borçlu olan Prigozhin'in şirketleri, Savunma Bakanlığı için, Rus askerlerine yemek hizmetleri ve kışla inşası gibi faaliyetlerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Prigozhin, Kremlin için catering hizmetlerinde bulunması ve restoranları olması nedeniyle, "Putin'in aşçısı" lakabıyla da tanınıyor.

Haberde, Prigozhin ve Wagner'in paralı askerlerinin, savaş başladığından bu yana, çeşitli zamanlarda, Savunma Bakanlığı'nı eleştiren sözler sarf etmesine de değinildi. Haberde, bu eleştirilerin Wagner ile Rus devleti arasındaki iş ilişkisini zedelemediği ifade edildi. Prigozhin'in şirketlerinin, Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra, Kremlin'den de yüksek değere sahip ihaleler almayı sürdürdüğü kaydedildi.

Prigozhin, söz konusu habere ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

Wagner'in paralı askerleri, yalnızca Ukrayna'da değil, Afrika'da da faaliyet gösteriyor.

Haberin yayınlandığı portal, yurt dışında yaşayan Rus iş adamı Mikail Hodorkovski tarafından finanse ediliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.