"Wagner Orta Afrikalı mahkumları saflarına katıp Ukrayna'da savaştırdı"

"Wagner Orta Afrikalı mahkumları saflarına katıp Ukrayna'da savaştırdı"

Wagner'in Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ağır suçlar sebebiyle hapis yatan isyancıları gruba katıp, bunları çatışma ortamlarına gönderdiği iddia ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Yevgeny Prigozhin'in kurucusu olduğu Wagner'in Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) hapishanelerden isyancıları serbest bırakıp varlık gösterdiği bazı ülkelerdeki çatışmalara sevk ettiği öne sürüldü.

ABD merkezli The Daily Beast'in OAC'daki iki üst düzey askeri kaynağa dayandırdığı habere göre, Wagner, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki isyancı mahkumların serbest kalmasını sağlayıp, onları Ukrayna'da ve Mali'de yaşanan çatışma sahalarına nakletti.

İddialara göre Wagner'in OAC'da ekim ayından bu yana saflarına kattığı mahkumlar, tecavüz ve cinayet gibi ağır suçlarla suçlanan kişilerden oluşuyor.

OAC ordusu içerisinde görevli bir yetkili, Wagner'e katılan mahkum sayısının 20'den fazla olduğundan bahsetti. Wagner'in OAC'daki hapishanelerden ne kadar mahkumu grup içerisine kattığı tam olarak bilinmiyor.

Yetkililere göre söz konusu mahkumlar daha önce sivillere karşı çeşitli suçlar işlemiş ve OAC ordusuna karşı savaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.